fbpx

Младите Можат

Повик за волонтер во Љубљана, Словенија (Европски солидарен корпус)

Дали сакате да патувате, да се запознавате со нови луѓе и да ги споделувате своите вештини и знаења? Доколку одговорот е да, тогаш вие имате шанса да се придружите на меѓународниот тим на волонтери на организацијата Društvo za kulturo inkluzije во Љубљана, Словенија! Во моментов бараме ентузијастична личност, заинтересирана за работа со деца и млади со посебни потреби која вклучува: попладневни спортски активности со деца , празнични активности и активности поврзани со настани како Интернационалниот фестивал „Play with me“. Волонтерот…

0
Read More

Купи и биди активен! – новиот merchandise на ММ

Годинава не многу работи беа по план и нема да редиме што е тоа што можеше и требаше да се случи. Но, затоа се случија многу други работи кои ни овозможија поинакво видување на светот, кои ни ги отворија очите и не поттикна да имаме малку поинаков пристап кон нашето секојдневие. Горнава реченица во целост соодветсвува и на нас, нашиот поинаков пристап има за цел да ти овозможи да си го кажеш тоа што го мислиш, да споделиш во што…

2
Read More

[Повик за ментори] Проширување на база на ментори на Младите можат

Младите можат се во потрага по млади ентузијасти кои се подготвени да работат во флексибилна и динамична средина исполнета со позитивна енергија! Дали уживаш да бидеш дел од промената? Дали ти претставува задоволство да работиш со млади луѓе и да придонесуваш кон нивниот личен развој? Ако имаш позитивен одговор на овие прашања тогаш овој повик е посветен на тебе! Младите можат распишува повик за ментори, коишто ќе станат дел од базата на ментори на организацијата. Работата на Младите можат се…

0
Read More

Повик за графички дизајнер

Воведни информации „Идентификувај → Инспирирај → Делувај“ – пристап кон младинските проблеми по кој Младите можат е позната и на основа на кој до сега се имплементирани голем број успешни проекти. Од септември, 2020та г. следува уште еден едногодишен проект во рамките на организацијата преку кој ќе ги идентификуваме младинските потреби и предизвици и ќе ги инспирираме младите по што тие ќе делуваат за адресирање и решавање на истите. Здружение на граѓани Младите можат отвора повик за графички дизајнер во…

0
Read More

Повик за експерт за изработка на комуникациска стратегија

  Воведни информации „Идентификувај → Инспирирај → Делувај“ – пристап кон младинските проблеми по кој Младите можат е позната и на основа на кој до сега се имплементирани голем број успешни проекти. Од септември, 2020та г. следува уште еден едногодишен проект во рамките на организацијата преку кој ќе ги идентификуваме младинските потреби и предизвици и ќе ги инспирираме младите по што тие ќе делуваат за адресирање и решавање на истите. Здружение на граѓани Младите можат отвора повик за комуникациски експерт…

0
Read More

Повик за истражувач – Младински локални банки

„Идентификувај → Инспирирај → Делувај“ – пристап кон младинските проблеми по кој Младите можат е позната и на основа на кој до сега се имплементирани голем број успешни проекти. Од септември, 2020та г. следува уште еден едногодишен проект во рамките на организацијата преку кој ќе ги идентификуваме младинските потреби и предизвици и ќе ги инспирираме младите по што тие ќе делуваат за адресирање и решавање на истите. Во рамките на проектот, поточно во неговата прва фаза „Истражување за потребите и…

0
Read More

Company Shuttle – Nebula Cloud Solutions

Младите можат и ИАЕСТЕ Македонија продолжуваат со организирање на првата активност од проектот „Чекор кон кариерата од твоите соништа“ кој партнерски го имплементираат. Првата активност наменета за сите студенти од техничките факултети е Company Shuttle. Company Shuttle е интернационален проект, дел од програмата на неколку ИАЕСТЕ зејми низ светот. Тоа е проект орагинизан од студенти – за студенти, со главна цел да се воспостави контакт помеѓу студентите и компаниите. Ова претставува одлична можност за студентите да се запознаат со начинот…

0
Read More

Барање за финансиска понуда

Здружението на граѓани Младите можат веќе 11 години активно ја промовира идејата за активизам, волонтирање и вклученост на младите во општествените процеси. Како резултат на тоа во текот на 2020 година има цел да креира материјали за продажба кои ќе бидат привлечни за младите и ќе ги изразуваат нивните ставови, а при тоа преку купување на тие материјали ќе имаат можност да придонесат во фонд за реализирање на младински иницијативи. Согласно горе наведеното, потребна ни е финансиска понуда за печатење…

0
Read More

[Повик за учесници] Онлајн работилници за ментално здравје

? Ситуацијата ни налага да се грижиме за нашето ментално здравје повеќе од било кога. Токму заради тоа врсничките едукатори на Младите можат подготвија цел циклус на онлајн работилници кои ќе ви ги претстават преку 4 модули. Модул 1: ментално здравје Модул 2: личен менаџмент Модул 3: промени Модул 4: врски и односи Преку работилниците ќе имаш можност да се поврзеш со твоите врсници и заедно да научите како да се грижите за сопственото ментално здравје, а при тоа ќе…

0
Read More

Час за час – новата дигитална платформа која ти овозможува да се поврзеш со заедницата

Секоја заедница си има луѓе кои можат да си помогнат едни на други и да ни го направат животот подобар. Секако, и ти си дел од тие луѓе и можеш да помогнеш некому. Но, како да направиме систем во којшто ќе ги споделуваме нашето време, знаење и желба за да си помогнеме меѓусебно? Временска банка претставува концепт кој им помага на членовите на заедницата меѓусебно да ги споделуваат работите што уживаат да ги прават, притоа користејќи го времето, наместо пари,…

2
Read More

Младите можат е непрофитна и независна граѓанска организација која има за цел да ги поттикне младите да земат активно учество во развојот на демократско општество, преку активно граѓанство и социјален активизам.

Организацијата е основана од страна на младите луѓе, водена од идејата за моќта на младите како катализатори на промени во денешното општество.

Социјални мрежи
Последни проекти