fbpx

Младите Можат

Предизвик и авантура која не се заборава! [Еразмус+ тренинт во Полска]

Крајот на месец  јануари за тројца активни млади претставуваше вистински предизвик и авантура која не се заборава! Во периодот од 30.01.2010 до 08.02.2020 беше реализиран Еразмус+  проект на кој учествуваа Елена, Ана и Иван заедно со уште други 21 млади луѓе од 8 различни земји.  Тренингот на тема ,, Process of changes” , оддржан во Јавор, Полска  претставуваше  вистински предизвик и авантура за тројца млади претставници од Македонија.  Секој ден беше различна можност за сите млади да научат нешто повеќе…

0
Read More

Company Shuttle во Гордиан Системи и Хепинес Маркетинг | Повик за студенти – учесници

Младите можат и ИАЕСТЕ Македонија продолжуваат со организирање на првата активност од проектот „Чекор кон кариерата од твоите соништа“ кој партнерски го имплементираат. Company Shuttle е интернационален проект, дел од програмата на неколку ИАЕСТЕ зејми низ светот. Тоа е проект орагинизан од студенти – за студенти, со главна цел да се воспостави контакт помеѓу студентите и компаниите. Ова претставува одлична можност за студентите да се запознаат со начинот на работа на некоја компанија, како и технологиите што секојдневно се користат.…

0
Read More

Повик за волонтер во Дарданели, Турција (Европски солидарен корпус)

Сакаш да стекнеш искуство надвор од државава, но 1 година ти изгледа многу? Look no more, зошто овој повик може да е токму за тебе! Младите можат објавува повик за Европски солидарен корпус (ЕСК) волонтер во Дарданели, Турција кој започнува од 15 февруари 2020 и трае до 15 август 2020 ( точно 6 месеци).   Домаќин организацијата “Дарданели Коза” е активна, енергична, младинска организација која се наоѓа во северо-западниот дел на Турција. Основана е во март 2010 година од група…

0
Read More

Повик за волонтер во Дрезден, Германија (Европски солидарен корпус)

Сакаш да волонтираш? Си размислувал/а да организираш активности? Сакаш да се изразуваш креативно? Младите можат споделува можност за волонтирање во Дрезден, Германија. Волонтирањето е од времетраeње од 12 месеци, започнувајќи од 1ви мај 2020 г. до 30ти април 2021г. Домаќин организацијата Kultur Aktiv e.V. е основана во 2002 година за поддршка на урбаната субкултура во област на Дрезден позната како „Нојштат“. Само неколку години подоцна, таа се проширува и низ цела Германија и во странство (Балкан, Чешка, Русија, Кавказ). Преку…

0
Read More

Company Shuttle во Johnson Matthey

    Во текот на декември 2019г. започна со имплементација првата активност ‘’Company Shuttle”, дел од проектот “Чекор кон кариера од соништата”, кој е имплементиран од Младите Можат и студентската организација ИАЕСТЕ Македонија, а поддржан од WEB4YES и Европска Унија. Company Shuttle е интернационален проект, дел од програмата на неколку ИАЕСТЕ земји низ светот. Станува збор за проект организиран од студенти – за студенти, со главна цел да се воспостави контакт помеѓу студентите и компаниите. Проектот им овозможува на студентите…

0
Read More

Повик за волонтер во Романија, преку Европски Солидарен Корпус

Младите можат објавуваат повик за Европски солидарен корпус (ЕСК) волонтер во Констанца, Романија. Домаќин организацијата ADAPTO- Здружение за еднаквост на млади, е организација која промовира еднаквост меѓу сите млади, без оглед на расата, пол, финансиска состојба, способности / инвалидитет. Главните цели на АДАПТО припаѓаат на 3 области: образование и обука; проекти чија таргет група се загрозени млади луѓе и промовирање на европските вредности. Исто така, здружението организира и е партнер во меѓународни и национални тренинзи за обука и размена на…

0
Read More

Inspire Social Innovation [Erasmus+ тренинг во Данска]

Совршена работна атмосфера, активизам, иновации, креативност, менторирање, коучинг, лидерство, тимска динамика и неформални методи на учење кои на крајот не доведоа до подготвување на бизнис модели за социјално претприемништво спремни за реализација. Споделуваме што се случуваше во ?Слетерстанд, Данска во периодот 12 – 25 ноември со Софија, Стефанија и Јане. ? • Софија Како младински работник постојано треба да ги следиш новите трендови на младите, да си запознаен со интересите кои ги имаат, да ги следиш новостите во светот и…

1
Read More

[Повик за млади NEETs] Програма за кариерно насочување “Leave the Shadow”

“Choose a job you love, and you will never have to work a day in your life.” —Confucius Се наоѓате на голема раскрсница и не можете да се одлучите во кој правец да тргнете? Имате дилеми која кариера да ја одберете? Се уште не ги препознавате сите ваши квалитети? Младите можат ви нуди можност да ги пронајдете вистинските одговори на овие прашања и да ја напуштите сенката! За да се разрешат овие дилеми, Младите можат ќе им овозможи на 20…

0
Read More

[Повик] Волонтирај една година во најголемата германска младинска фондација!

Нашите долгогодишни партнери Schuler Helfen Leben и оваа година, повторно, нудат можност на млади луѓе од земјите од Западен Балкан за волонтирање во Германија. За време на едногодишниот ангажман, волонтерите ќе ја имаат можноста да помагаат при реализирање на разни активности и остварување на целите на фондацијата. Во овој момент, отворени се можности за волонирање во канцелариите во Neumünster и новата канцеларија во Lübeck. Во Neumünster, волонтерите од Германија и земјите од Западен Балкан ја преземаат одговорноста за спроведување на…

0
Read More

Конкурс за фотографии „Не биди егоист, биди екоист“♻️

Иницијативата за заштита на животната средина „Екоизам“, од активното членство на „Младите Можат“, објавува конкурс за изложба и избор на најдобра фотографија. Изложбата на фотографиите ќе биде дел од настанот „Не биди егоист, биди екоист“ кој ќе се одржи на 14ти декември во просториите на СУГС „Орце Николов“.  Целта на овој настан е подигнување на свеста кај младите за зачувување на животната средина. Фотографиите треба да бидат на следниве теми: заштита на животната средина,   уништување и загадување на воздухот и…

0
Read More

Младите можат е непрофитна и независна граѓанска организација која има за цел да ги поттикне младите да земат активно учество во развојот на демократско општество, преку активно граѓанство и социјален активизам.

Организацијата е основана од страна на младите луѓе, водена од идејата за моќта на младите како катализатори на промени во денешното општество.

Социјални мрежи
Последни проекти