fbpx

Можности

Повик за ЕВС волонтер во Бугарија

Дали имаш желба да работиш на екологија и одржлив развој? Дали си заинтересиран да работиш во организација во странство? Младите Можат распишува повик за тримесечен ЕВС во Ловеч, Бугарија. Почнувајќи од 1 Март па се до 31 Мај ќе имате можност да работите како еден од четирите волонтери кои ќе работат  во Еcomission 21st Century. Доколку си на возраст од 18- 29 години, имаш добро познавање на англискиот јазик, заинтересиран си да работиш на тема екологија и одржлив развој и…

0
Прочитај повеќе

Повик за волонтери во Shuler Helfen Leben, најголемата германска младинска фондација

Младите можат споделува можност за волонтирање која доаѓа од најголемата младинска фондација во Германија, Shuler Helfen Leben и е во времетраење од една година. SHL е фондација која постои 20 години и е позната по организирање на „Социјален ден“, настан кој се одржува еднаш годишно и на кој неколку илјади ученици од сите области на Германија ги напуштаат училиштните клупи и одат да работат. Парите кои ќе ги заработат тој ден ги донираат на своите врсници во Југоисточна Европа, Сирија…

0
Прочитај повеќе

Повик за ЕВС волонтер во Холандија

Дали некогаш си помислил/а да престојуваш и волонтираш во Холандија?  Сега имаш можност да бидеш дел од 16те ЕВС волонтери кои ќе престојуваат и волонтираат во Холандија, наредната година, започнувајќи од 01 септември 2018 година. Станува збор за 12 – месечен ЕВС проект во Rock Solid Foundation во Холандија. Имате можност да волонтирате во една од 3 организации. Во текот на ЕВС проектот ќе имате и дополнителна можност да се вклучите во проектите и активностите на Rock Solid Foundation, да…

0
Прочитај повеќе

Thirrje për pjesëmarrësit e projektit “Iniciativat e Lidershipit Rinor 3”

       “Urdhëri i Parë i Udhëheqjes: Njohja e juaj” “Kuptova se të gjithë mund të arrijnë ëndrrat, që të kenë sukses. Më e rëndësishmja, ai më tregoi rrugët, rrugën për atë sukses, deri në realizimin e kësaj ideje “- Pjesëmarrës i projektit” Iniciativat e Lidershipit Rinor “ “I gjithë projekti ka rritur besimin tim. Në qoftë se më pare, unë kam qenë një person i cili nuk do të mendoja  se mund të realizojë një projekt, këtë herë unë arrita, arritëm…

0
Прочитај повеќе

[Повик за учесници]-Младински лидерски иницијативи vol.3

„Првата заповед на лидерството: Запознај се себеси“ „Сфатив дека секој може да си ги оствари соништата, да успее. Најважно од се, ми ги покажа начините, патот до тој успех, до реализација на таа замисла“ – Учесник на проектот „Младински лидерски иницијативи“ „Целиот проект ми ја зголеми самодовербата.  Ако претходно бев личност која не би помислила дека може да реализира еден проект, овој пат успеав, успеавме заедно со тимот“  – Учесник на проектот „Младински лидерски иницијативи 2“ Од искуствата на учесниците…

0
Прочитај повеќе

[Повик за учесници]-“Make a change-be a volunteer Vol.5”

Колку пати си наишол на проблем кој те засега и не си преземал ништо? Колку пати си помислил дека ТИ не можеш да го промениш општеството? Секој од нас може да направи разлика меѓутоа само заедно можеме да  направиме промена. Доколку си на возраст од 17-22 години и имаш желба да направиш промена во општеството, ова е твојата шанса! Младите Можат во склоп на проектот Академија за младински активизам како дел од програмата за волонтирање ,, Make a change, be…

0
Прочитај повеќе

[Повик за ментори]-Академија за младински активизам

Дали уживаш да бидеш дел од промената? Дали ти претставува задоволство да работиш со млади луѓе и да придонесуваш кон нивниот личен развој? Ако имаш позитивен одговор на овие прашања тогаш овој повик е посветен на тебе! ЗГ Младите можат распишува повик за ментори на иницијативи во рамките на проектот “Академија за младински активизам”. Иницијативите ќе бидат реализирани од страна на тимови на млади луѓе, во времетраење од околу 3 месеци. Менторите ќе бидат ангажирани во некоја од следните програми…

0
Прочитај повеќе

[ИТНО] Повик за учесници на младинска размена “Is anybody out there”

Доколку се интересираш за претприемништвото и сакаш да дознаеш повеќе за можностите во руралните средини ова е шанса за тебе. Младите можат како дел од размената ,, Is anybody out there” насочена на социјално претпримеништво објавува повик за двајца учесници на размена во Омен, Холандија од 23 Фебруари до 04 Март. Размената ,,Is anybody out there”  организирана од страна на Cherry International Foundation и YOBBO фокусирана на социјалното претпримеништво и развивање на вештините на младите е составена од два дела.…

0
Прочитај повеќе

Повик за Извршен Директор

Младите можат распишува повик за Извршен директор, како дел од Извршната канцеларија на организацијата. Извршниот директор ги има следните права, обврски и одговорности: -Врши координација на одделите и членовите на извршната канцеларија; -Во координација и по налог на Претседателот и Управниот одбор, презема активности за имплементација на одлуките донесени од страна на Собранието и Управниот одбор; -Соработува со членовите на Управниот одбор за прашања во врска со реализацијата на програмата, одлуките и останатите акти на органите на Младите можат и…

0
Прочитај повеќе

Повик за Заменик Извршен директор

Младите можат распишува повик за Заменик Извршен директор, како дел од Извршната канцеларија на организацијата Заменик Извршниот директор ги има следниве задачи: Асистира на Извршниот директор во раководење на извршната канцеларија Одговорен е за изработка на месечен календар на активности на Младите можат Одговорен е за административната документација во рамки на работењето на организацијата Дава предлози и мислења за зголемена организираност на извршната канцеларија Извршува задачи делегирани од Извршниот директор Одговорен е за подготовка на состаноците на Извршната канцеларија Асистира…

0
Прочитај повеќе

Младите можат е непрофитна и независна граѓанска организација која има за цел да ги поттикне младите да земат активно учество во развојот на демократско општество, преку активно граѓанство и социјален активизам.

Организацијата е основана од страна на младите луѓе, водена од идејата за моќта на младите како катализатори на промени во денешното општество.

Социјални мрежи
Последни проекти