fbpx

Можности

[Повик за млади NEETs] Програма за кариерно насочување “Leave the Shadow”

“Choose a job you love, and you will never have to work a day in your life.” —Confucius Се наоѓате на голема раскрсница и не можете да се одлучите во кој правец да тргнете? Имате дилеми која кариера да ја одберете? Се уште не ги препознавате сите ваши квалитети? Младите можат ви нуди можност да ги пронајдете вистинските одговори на овие прашања и да ја напуштите сенката! За да се разрешат овие дилеми, Младите можат ќе им овозможи на 20…

0
Прочитај повеќе

[Повик] Волонтирај една година во најголемата германска младинска фондација!

Нашите долгогодишни партнери Schuler Helfen Leben и оваа година, повторно, нудат можност на млади луѓе од земјите од Западен Балкан за волонтирање во Германија. За време на едногодишниот ангажман, волонтерите ќе ја имаат можноста да помагаат при реализирање на разни активности и остварување на целите на фондацијата. Во овој момент, отворени се можности за волонирање во канцелариите во Neumünster и новата канцеларија во Lübeck. Во Neumünster, волонтерите од Германија и земјите од Западен Балкан ја преземаат одговорноста за спроведување на…

0
Прочитај повеќе

Конкурс за фотографии „Не биди егоист, биди екоист“♻️

Иницијативата за заштита на животната средина „Екоизам“, од активното членство на „Младите Можат“, објавува конкурс за изложба и избор на најдобра фотографија. Изложбата на фотографиите ќе биде дел од настанот „Не биди егоист, биди екоист“ кој ќе се одржи на 14ти декември во просториите на СУГС „Орце Николов“.  Целта на овој настан е подигнување на свеста кај младите за зачувување на животната средина. Фотографиите треба да бидат на следниве теми: заштита на животната средина,   уништување и загадување на воздухот и…

0
Прочитај повеќе

[Повик за учесници] Тренинг Progress of changes во Полска

Дали сакаш да се запознаеш со алатките потребни за успешно управување на работа во тимови? Дали сакаш да научиш како соодветно да даваш поддршка во сите фази на процесот? Доколку одговорот на овие две прашања е да, тогаш побрзај и пријави се! Тренингот е 10 дневен настан на кој учество ќе земат по 3 учесници од Полска, Шпанија, С. Македонија, Романија, Италија, Грција, Словакија и Малта. Учесниците ќе бидат сместени во HOTEL DOBIESZKÓW – TRAINING AND RELAX CENTER во близина…

0
Прочитај повеќе

Company Shuttle во Johnson Matthey | Повик за студенти – учесници

Младите можат и ИАЕСТЕ Македонија започнуваат со организирање на првата активност од проектот „Чекор кон кариерата од твоите соништа“ кој партнерски го имплементираат. Првата активност наменета за сите студенти од техничките факултети е Company Shuttle.  Company Shuttle е интернационален проект, дел од програмата на неколку ИАЕСТЕ зејми низ светот. Тоа е проект организиран од студенти – за студенти, со главна цел да се воспостави контакт помеѓу студентите и компаниите. Ова претставува одлична можност за студентите да се запознаат со начинот…

0
Прочитај повеќе

ИТНО – Повик за учесници на тренинг во Холандија

  Бидете дел од тренингот Иклузија и Квалитет во Европски солидарен корпус од 11 до 21 ноември 2019та во Бант,  Холандија. 30 млади од цела европа ќе учествуваат во тренингот за зголемување на квалитетот на активностите во рамки на програмата Европски солидарен корпус. Од нашата земја ќе учествуваат 2 учесника/учеснички. Целта на тренингот се: – Да се подготват младинските работници со алатки за справување со предизвици од новата ЕСК програма – Да се подготват младински работници со алатки за спроведување…

0
Прочитај повеќе

Повик за учесници за работилници за ментално здравје

Не е секогаш лесно да објасниме како се чувствуваме…Зарем не? Нашите емоции, чувства, погледот кон нештата, па дури и кон самите себеси… Тие постојано се менуваат. Како би опишал што значи да бидеш ти? Или што се случува во твојата глава? Што е ментално здравје? Што е потребно за да го негуваш твоето ментално здравје?Младите можат ти овозможува да учествуваш на дво-дневна работилница посветена на грижа и негување на твоето ментално здравје.„Идентификувај → Инспирирај → Делувај“ – пристап кон младинските…

0
Прочитај повеќе

[Повик за ангажман на лице] – Обучувач за градење на капацитетите за поголема видливост

Младите можат отвара повик за обучувач за зголемување на капацитетите на Извршната канцеларија и членовите на Младите можат за транспарентно работење и зголемена видливост, воведување на такви практики, известување и одговорност пред младите и различни механизми за постигнување на истото. Задачите и одговорностите на ангажираното лице ќе бидат во рамки на дводневна обука за горенаведените теми и генерално за подобрување на комуницирањето на Младите можат со својата целна група. Очекувани резултати од обуката: Стекнати знаења, алатки и методи за поголема…

0
Прочитај повеќе

Повик за ЕСК волонтери во Бугарија

Младите можат објавуваат повик за Европски солидарен корпус (ЕСК) волонтери во Велико Тарново, Бугарија. Во последниве години, организацијата домаќин работи главно во медиумското поле за да се подигне свесност кај младите луѓе, како од Бугарија така и од различни европски земји. Веруваат дека медиумската писменост на младите луѓе и развојот на нивното критичко размислување е круцијално, со оглед на огромниот проток на информации, лажни вести итн. Со овие активности, ние се стремиме да дадеме волонтери и млади со кои работиме…

0
Прочитај повеќе

Повик за учесници на „Тренинг за проектирање“ – Холандија

Како да реализирам проект? Како да стигнам до поддршка на некоја активност? Одговорите на овие прашања ќе бидат одговорени на „Тренингот за проектирање“ кој ќе се одржи во Холандија од страна на нашиот долгогодишен партнер Cherry International Foundation. Тренингот за проектирање е 6 дневен настан каде ќе имате можност да научите како да стекнете средства и поддршка за реализација на проекти, активности, настани, фестивали итн. Како да ги менаџирате овие активности и како да ги вклучите младите од почетокот до…

0
Прочитај повеќе

Младите можат е непрофитна и независна граѓанска организација која има за цел да ги поттикне младите да земат активно учество во развојот на демократско општество, преку активно граѓанство и социјален активизам.

Организацијата е основана од страна на младите луѓе, водена од идејата за моќта на младите како катализатори на промени во денешното општество.

Социјални мрежи
Последни проекти