fbpx

Можности

Повик за учесници на тренинг „Inspire – social innovation & leadership“ – Данска

Младински работник си? Сакаш да ги зголемиш капацитетите за работа со млади на темите лидерство, социјално претприемништво и врсничка одговорност? Доколку одговорот е позитивен, овој повик е за тебе!  Младите можат ќе испрати 4 учесници на тренинг „Inspire – social innovation & leadership“ кој ќе се одржи од 12 до 25ти ноември 2019 во Slettestrand, Данска. Тренингот е наменет за младински работници со 3 цели: Да ги засили капацитетите на младинските работници за промоција на општествена иновација и претприемништво меѓу…

0
Прочитај повеќе

Повик за ЕСК Волонтер во Љубљана, Словенија

Дали си размислувал/а да ја посетиш Словенија на подолг временски период  и во меѓувреме да се дружиш со луѓе кои имаат различни култури и традиции учејќи нови работи секој ден? Младите можат отвара повик за млади (18-30 год) кои сакаат да учествуваат и придонесат во работата и активностите на деца и тинејџери со посебни потреби. Ова е Еразмус+ волонтерски проект наречен Solidarity, каде преку присуство и соработка ќе ги учиме останатите, а ќе се надоградуваме и самите себе. Главната цел…

0
Прочитај повеќе

Повик за учесници на младинска размена Media4You

Дали си размислувал/а да ја посетиш Романија и во меѓувреме да се запознаеш со личности од најразлични земји?  Младите можат отвара повик за 6 млади на младинската размена “Media4You” во Констанца, Романија! Размената вклучува две активности: Advanced planning visit (APV) – средба за подготовка на младинската размена од 3ти до 6ти октомври Младинска размена “Media4You” – од 27ми октомври до 3ти ноември Целта на проктот е 66 млади од различни земји да ги согледаат недостатоците и да направат позитивни промени…

0
Прочитај повеќе

Повик за волонтери во Полска (Европски солидарен корпус)

Младите можат спроведуваат повик за волонтери за Европскиот солидарен корпус (порано познато како Европски волонтерски сервис).  Како партнери на Фондацијата Институт за креативни акции и ФЕРСО од Полска,  проект во рамки на Европскиот солидарен корпус се спроведува во Лоѓ, Полска. Ти можеш да бидеш волонтерот кој ќе има можност да живее и волонтира во Полска на една од 4 различни области! Проектите започнуваат од 1 септември 2019 до 31 јули 2020 година, волонтерите ќе треба да учествуваат во текот на…

0
Прочитај повеќе

[Повик за учесници] Младински лидерски иницијативи 4

Со околу 60 млади лидери позади нас кои го поминале овој проект и број на успешни иницијативи, и оваа година Младите можат ви нуди шанса да бидете меѓу следните 20 млади лидери на четвртото издание на „Младински лидерски иницијативи“! 7 дневното искуство со лични и тимски предизвици, самоевалуација, рефлексија, себе-запознавање и развивање на својот лидерски потенцијал ќе резултира со 3 месечен период за правење промена преку реализирање на иницијатива. Целта на овој проект е да ги поттикнеме и инспирираме младите…

0
Прочитај повеќе

[Повик за средношколци] Програма за кариерно насочување „Кариерен пат: Направи го првиот чекор“

Се уште имате дилеми околу вашата кариера? Младите можат ви нуди можност да ги разрешите овие дилеми и да го направите првиот чекор на својот кариерен пат! Меѓу најважните одлуки во животот на еден млад човек е одлуката за неговата кариера. Често на младите им треба некое насочување, со цел да дознаат дали патот по којшто сакаат да одат е вистинскиот, па токму поради оваа причина Младите можат им дава можност на 20 средношколци од Скопје да учествуваат на програма…

0
Прочитај повеќе

[ПОВИК] ЕВС тренинг во Холандија

Запознаен/а си со Еразмус + програмата? Сакаш да соработуваш со 40тина млади од 19 земји од Европа? Подготвен/a за младински тренинг за градење партнерства преку подобрување на Европски Волонтерски Сервис – протектите? Како надополнуцање на минатиот ЕВС тренинг во Холандија, веќе постоечките партнери во ЕВС програмата организираат активност за запознавање со ЕВС/ЕСК програмата, работа со млади од НЕЕТ (млади (15-29) кои не се во образование, на работа или обука) категоријата и млади со помалку можности. Главната цел на оваа размена…

0
Прочитај повеќе

[Повик за ангажирање на лице] – Изработка на план за алтернативно финансирање

Здружението на граѓани Младите можат – Скопје отвара повик за ангажирање на лице за изработка на план за алтернативно финансирање. На годишно ниво,  Младите можат традиционално спроведува неколку програми и проекти. Оваа година ќе се реализираат Мотивациски викенд во шесто издание и програмата Младински лидерски иницијативи по 4ти пат. Програмата за волонтирање Make a change: Be a volunteer! веќе пет пати е спроведена, додека пак програмата за локален активизам, Младински локални иницијативи во изминатите 7 години е спроведена во повеќе…

0
Прочитај повеќе

[ПОВИК ЗА ОБУЧУВАЧ/КАРИЕРЕН СОВЕТНИК] – ПРОГРАМА ЗА КАРИЕРНО НАСОЧУВАЊЕ

ПРОЕКТ: КАРИЕРЕН ПАТ: НАПРАВИ ГО ПРВИОТ ЧЕКОР Здружение на граѓани Младите можат отвора повик за кариерен советник/обучувач за подготовка на предлог програма за кариерно насочување на 20 средношколци и имплементација на истата. Програмата за кариерно насочување во рамки на проектот „Кариерен пат: Направи го првиот чекор“ има за цел да ги идентификува и разбере интересите, талентите и претензиите во поглед на академско образование и кариера на 20 средношколци во тек на 4 дводневни модули на обуки за кариерно планирање и…

0
Прочитај повеќе

[Повик за ангажман на лице] – Бележење искуства од Младите можат

Младите можат отвараат повик за лице кое ќе биде одговорно за спроведување на процес на забележување на искуствата на млади кои биле вклучени во тела, активностите на Младите можат. Целта на овој процес е да се забележат искуствата на учесниците од проектите и активностите на Младите можат, членовите на управни и извршни тела како и од членството на Младите можат. Задачи и одговорности на лицето одговорно за бележење на искуствата на млади од Младите можат ќе бидат: Составување на методологија…

0
Прочитај повеќе

Младите можат е непрофитна и независна граѓанска организација која има за цел да ги поттикне младите да земат активно учество во развојот на демократско општество, преку активно граѓанство и социјален активизам.

Организацијата е основана од страна на младите луѓе, водена од идејата за моќта на младите како катализатори на промени во денешното општество.

Социјални мрежи
Последни проекти