fbpx

Можности

Повик за ЕСК волонтери во Бугарија

Младите можат објавуваат повик за Европски солидарен корпус (ЕСК) волонтери во Велико Тарново, Бугарија. Во последниве години, организацијата домаќин работи главно во медиумското поле за да се подигне свесност кај младите луѓе, како од Бугарија така и од различни европски земји. Веруваат дека медиумската писменост на младите луѓе и развојот на нивното критичко размислување е круцијално, со оглед на огромниот проток на информации, лажни вести итн. Со овие активности, ние се стремиме да дадеме волонтери и млади со кои работиме…

0
Read More

Повик за учесници на „Тренинг за проектирање“ – Холандија

Како да реализирам проект? Како да стигнам до поддршка на некоја активност? Одговорите на овие прашања ќе бидат одговорени на „Тренингот за проектирање“ кој ќе се одржи во Холандија од страна на нашиот долгогодишен партнер Cherry International Foundation. Тренингот за проектирање е 6 дневен настан каде ќе имате можност да научите како да стекнете средства и поддршка за реализација на проекти, активности, настани, фестивали итн. Како да ги менаџирате овие активности и како да ги вклучите младите од почетокот до…

0
Read More

Повик за учесници на тренинг „Inspire – social innovation & leadership“ – Данска

Младински работник си? Сакаш да ги зголемиш капацитетите за работа со млади на темите лидерство, социјално претприемништво и врсничка одговорност? Доколку одговорот е позитивен, овој повик е за тебе!  Младите можат ќе испрати 4 учесници на тренинг „Inspire – social innovation & leadership“ кој ќе се одржи од 12 до 25ти ноември 2019 во Slettestrand, Данска. Тренингот е наменет за младински работници со 3 цели: Да ги засили капацитетите на младинските работници за промоција на општествена иновација и претприемништво меѓу…

0
Read More

Повик за ЕСК Волонтер во Љубљана, Словенија

Дали си размислувал/а да ја посетиш Словенија на подолг временски период  и во меѓувреме да се дружиш со луѓе кои имаат различни култури и традиции учејќи нови работи секој ден? Младите можат отвара повик за млади (18-30 год) кои сакаат да учествуваат и придонесат во работата и активностите на деца и тинејџери со посебни потреби. Ова е Еразмус+ волонтерски проект наречен Solidarity, каде преку присуство и соработка ќе ги учиме останатите, а ќе се надоградуваме и самите себе. Главната цел…

0
Read More

Повик за учесници на младинска размена Media4You

Дали си размислувал/а да ја посетиш Романија и во меѓувреме да се запознаеш со личности од најразлични земји?  Младите можат отвара повик за 6 млади на младинската размена “Media4You” во Констанца, Романија! Размената вклучува две активности: Advanced planning visit (APV) – средба за подготовка на младинската размена од 3ти до 6ти октомври Младинска размена “Media4You” – од 27ми октомври до 3ти ноември Целта на проктот е 66 млади од различни земји да ги согледаат недостатоците и да направат позитивни промени…

0
Read More

Повик за волонтери во Полска (Европски солидарен корпус)

Младите можат спроведуваат повик за волонтери за Европскиот солидарен корпус (порано познато како Европски волонтерски сервис).  Како партнери на Фондацијата Институт за креативни акции и ФЕРСО од Полска,  проект во рамки на Европскиот солидарен корпус се спроведува во Лоѓ, Полска. Ти можеш да бидеш волонтерот кој ќе има можност да живее и волонтира во Полска на една од 4 различни области! Проектите започнуваат од 1 септември 2019 до 31 јули 2020 година, волонтерите ќе треба да учествуваат во текот на…

0
Read More

[Повик за учесници] Младински лидерски иницијативи 4

Со околу 60 млади лидери позади нас кои го поминале овој проект и број на успешни иницијативи, и оваа година Младите можат ви нуди шанса да бидете меѓу следните 20 млади лидери на четвртото издание на „Младински лидерски иницијативи“! 7 дневното искуство со лични и тимски предизвици, самоевалуација, рефлексија, себе-запознавање и развивање на својот лидерски потенцијал ќе резултира со 3 месечен период за правење промена преку реализирање на иницијатива. Целта на овој проект е да ги поттикнеме и инспирираме младите…

0
Read More

[Повик за средношколци] Програма за кариерно насочување „Кариерен пат: Направи го првиот чекор“

Се уште имате дилеми околу вашата кариера? Младите можат ви нуди можност да ги разрешите овие дилеми и да го направите првиот чекор на својот кариерен пат! Меѓу најважните одлуки во животот на еден млад човек е одлуката за неговата кариера. Често на младите им треба некое насочување, со цел да дознаат дали патот по којшто сакаат да одат е вистинскиот, па токму поради оваа причина Младите можат им дава можност на 20 средношколци од Скопје да учествуваат на програма…

0
Read More

[ПОВИК] ЕВС тренинг во Холандија

Запознаен/а си со Еразмус + програмата? Сакаш да соработуваш со 40тина млади од 19 земји од Европа? Подготвен/a за младински тренинг за градење партнерства преку подобрување на Европски Волонтерски Сервис – протектите? Како надополнуцање на минатиот ЕВС тренинг во Холандија, веќе постоечките партнери во ЕВС програмата организираат активност за запознавање со ЕВС/ЕСК програмата, работа со млади од НЕЕТ (млади (15-29) кои не се во образование, на работа или обука) категоријата и млади со помалку можности. Главната цел на оваа размена…

0
Read More

[Повик за ангажирање на лице] – Изработка на план за алтернативно финансирање

Здружението на граѓани Младите можат – Скопје отвара повик за ангажирање на лице за изработка на план за алтернативно финансирање. На годишно ниво,  Младите можат традиционално спроведува неколку програми и проекти. Оваа година ќе се реализираат Мотивациски викенд во шесто издание и програмата Младински лидерски иницијативи по 4ти пат. Програмата за волонтирање Make a change: Be a volunteer! веќе пет пати е спроведена, додека пак програмата за локален активизам, Младински локални иницијативи во изминатите 7 години е спроведена во повеќе…

0
Read More

Младите можат е непрофитна и независна граѓанска организација која има за цел да ги поттикне младите да земат активно учество во развојот на демократско општество, преку активно граѓанство и социјален активизам.

Организацијата е основана од страна на младите луѓе, водена од идејата за моќта на младите како катализатори на промени во денешното општество.

Социјални мрежи
Последни проекти